Oranje selectie doneert 50.000 euro in strijd tegen ebola

De Oranje selectie doneert 50.000 euro voor de strijd tegen de dodelijke ziekte ebola. De donatie maakt onderdeel uit van een FIFA campagne waar vele grote voetballers aan meedoen.

Elf topvoetballers, onder wie Cristiano Ronaldo, Gareth Bale en Neymar, en Bayern München-trainer Pep Guardiola maken deel uit van de ’11 tegen ebola’ campagne van de internationale voetbalbond. In de campagne wordt aandacht gevraagd voor de strijd tegen ebola. Er worden elf tips gegeven hoe de verspreiding van ebola bestreden kan worden, zoals ‘ongewoon ziektebeeld melden’ en ‘weet wat de symptomen zijn.’ FIFA-voorzitter Sepp Blatter benadrukt de kracht van voetbal in de campagne. ‘Dankzij de populariteit van het voetbal hebben wij de unieke kans alle mensen te bereiken.’

Giro 555

De spelers van het Nederlands doneren het geld op giro 555. Zaterdag 22 november wordt een giro 555-actie opgestart met als doel om een groot geldbedrag in te zamelen, waarmee de strijd tegen ebola gesteund kan worden. Ter gelegenheid van de inzamelingsactie hebben Arjen Robben en Robin van Persie in een videoboodschap het Nederlandse volk opgeroepen om ook in actie te komen en geld in te zamelen. (Foto: Instagram)

Praat Mee!