Oranje onder 17 plaatst zich voor EK in Malta

Oranje onder 17 heeft dinsdagavond de kwalificatiewedstrijd tegen de Franse leeftijdsgenoten gewonnen. Het werd 3-1 dankzij treffers van Ajacied Donny van de Beek en PSV-speler Steven Bergwijn (2x).

Marcus Thuram, zoon ván, deed nog een duit in het zakje voor Frankrijk onder 17. Door de winst plaatsen de Nederlanders zich voor het EK onder 17 in Malta. De ploeg van trainer Maarten Stekelenburg, niet te verwarren met zijn naamgenoot bij Fulham, had voorafgaand aan de wedstrijd maar één opdracht: winnen.

Daar leek het in de eerste helft niet op af te stevenen. De jonge Oranje-leeuwen hadden het lastig tegen de leeftijdsgenoten, die het betere van het spel hadden. Toch was Marlon Slabbekorn (Feyenoord) het dichtst bij een treffer voor rust, maar hij kreeg de bal er niet in.

Na rust bracht Ajax-middenvelder Donny van de Beek de wedstrijd open door al snel de 1-0 te maken. Vier minuten later was het Bergwijn die er zelfs 2-0 van maakte in het Brabantse Uden. De Fransen waren aangeslagen, maar het was invaller Thuram die de spanning leek terug te brengen in de wedstrijd. Het was echter opnieuw Bergwijn die een minuut later de wedstrijd in het slot gooide; 3-1. ‘Het vizier kan nu in elk geval gericht worden op het EK’, aldus Stekelenburg tegen Ons Oranje. 

Opstelling Oranje: Van Osch, Ter Avest, Veendorp, Verdonk, Verloo, Van de Beek, Bergwijn, Van der Moot, Slabbekoorn, Berenstein en Schuurman.

Scoreverloop:
46′ Van de Beek 0-1
50′ Bergwijn 0-2
59′ Thuram 1-2
61′ Bergwijn 1-3

Bijzonderheden: 
87′ Rood Ter Avest (2x geel)

Praat Mee!