VIDEO | Emotionele Derksen en Kraaij Jr. staan op tegen kanker

VIDEO | De uitzending van Voetbal International maandagavond  eindigde op een bijzondere manier. Tafelheren Johan Derksen en Hans Kraaij Jr. lieten zich op emotionele wijze gelden bij een shirt-actie voor (ex-) kankerpatiënten.

Presentator Wilfred Genee begon met het tekenen van het shirt voor de actie ‘Sta op tegen kanker’ van de KWF Kanker Bestrijding. ‘Ik schrijf Jos op. Jos is een regisseur hier bij VI, die we bijna kwijt waren. Op een dag kwam hij niet opdagen en bleek hij een tumor in zijn hoofd en zelfs uitzaaiïngen te hebben. Gelukkig gaat het nu beter met hem. Hij kan zelfs weer uitzendingen doen’, vertelde Genee.

Vervolgens was het de beurt voor Derksen. ‘Drie jaar overleed mijn vriend Harry Muskee. In twee maanden heb ik tot mijn verbijstering gezien: een normale man die gewoon inslaapt. Het kan iedereen overkomen. Dus dit is wel degelijk een serieuze zaak’, deed Derksen zijn verhaal.

Ten slotte Kraaij Jr. ‘Ik schrijf hem op eigenlijk uit respect voor m’n ouders. Mijn moeder heeft eerst jaren lang zware kanker gehad, dat heeft ze nét overwonnen. En ze zit nu in een inrichting terwijl ze zelf niet weet dat ze er zit. Kraaij senior, pa, stoere trainer van Ajax, Feijenoord en PSV; jij hebt ontzettend veel verdriet’, zei een emotionele Kraaij Jr. ‘Uit liefde voor jou, en mama’, voegde hij er nog aan toe, terwijl hij ‘mama’ op het shirt schreef.

Te lezen op de website van ‘Sta op tegen kanker’: Op 19 november staat heel Nederland op tegen kanker. Met de opbrengst van de tv-show Sta op tegen kanker kan KWF wetenschappelijk onderzoek financieren, voorlichting geven en patiënten ondersteunen. Sta op tegen kanker wordt op 19 november 2014 om 21:25 uur uitgezonden op NPO 1.

Bekijk hieronder de emotionele beelden.

 

Praat Mee!