Fer: ‘Er moeten dingen veranderen in Nederland’

Leroy Fer kon haast niet geloven dat er in Nederland in 2014 nog zo veel sprake is van racisme. Tegenover De Telegraaf geeft hij aan ‘verdrietig en teleurgesteld’ te zijn vanwege de reacties onder een Oranje-foto die de middenvelder via social media deelde.

De geplaatste teksten hebben Fer diep geraakt. ‘Als voetballer krijg je vooral in de voormalige Oostbloklanden vanaf de tribunes met apengeluiden te maken. Maar wat er nu is gebeurd vind ik nog erger. Het voelt alsof die mensen willen zeggen: jij hoort niet in het Nederlands elftal… En dat zijn waarschijnlijk de fans die het hardst stonden te juichen toen ik op het WK scoorde tegen Chili.’

Het Openbaar Ministerie maakte maandag bekend dat er wordt onderzocht of de reacties strafbaar zijn. Ik reken erop dat het Openbaar Ministerie actie onderneemt en wacht daarop. Er zijn Kamervragen gesteld en de minister van Justitie heeft zich gelukkig ook uitgesproken. Dat vind ik overigens logisch, want er moeten in Nederland dingen veranderen. Ik ga ervan uit dat de daders worden gestraft’, aldus Fer, die overigens zelf nog geen aangifte heeft gedaan.

Praat Mee!