Guus tijdens persco: ‘Mogen we zo stoppen?’

Ja, het is een zootje rondom Guus Hiddink. Dat blijkt wel weer uit een compilatie die de NOS maakte rondom de wedstrijd van Nederland tegen Letland (6-0). Guus zou opstappen als er werd verloren, maar de Oranje-hemden gingen vol gas tegen het nietige landje en wonnen ruimschoots.

‘Dus, zou je zeggen dat Guus na afloop zegt dat hij dik heeft gewonnen en dus niet opstapt, maar die duidelijkheid blijft uit’, concludeert Youri Mulder bij de NOS, nadat collega Jack van Gelder eerder aan Hiddink had gevraagd of hij nu definitief in maart 2015 tegen Turkije op de bank zal zitten.

Ook de persconferentie na de wedstrijd verliep warrig.  Halverwege zei hij in moeilijk verstaanbaar Nederlands tegen de perschef: ‘Mogen we zo stoppen?’, en mompelde iets met ‘niet te lang’. Valentijn Driessen van De Telegraaf was echter nog aan de beurt en die ging doorvragen over de relatie tussen de spelers en de bondscoach. Daarbij zei Hiddink duidelijk dat de spelers ook open waren en verzoeken hadden ingediend. Toen Driessen daar op doorvroeg, zei de bondscoach ineens dat hij dat niet gezegd had. Na afloop beende hij ook snel weg, alsof hij er nooit had willen zitten.

Dit laatste fragment zit helaas niet in onderstaande compilatie van de NOS. Wel geeft het een goed beeld van de onduidelijkheid rondom Hiddink.

Praat Mee!