AD: ‘Aftreden Hiddink kwestie van tijd’

Volgens het Algemeen Dagblad is het niet de vraag óf maar wanneer bondscoach Guus Hiddink er de brui aan geeft bij het Nederlands elftal. De fel bekritiseerde bondscoach zou achter de schermen werken aan een oplossing met de KNVB waarbij Hiddink als adviseur van Blind verder zou gaan.

Het AD stelt dat Hiddink en de KNVB momenteel een ‘interessant schaakspel’ zullen spelen waarbij beide partijen een financieel en imagotechnisch goede oplossing proberen te vinden. De mogelijkheid waarbij Hiddink een stap terug doet en adviseur wordt van de bond is een optie, ook een definitief vertrek van Hiddink bij de KNVB zou tot de mogelijkheden behoren.

Hiddink was zondag na de winst op Letland sceptisch over zijn toekomst bij het Nederlands elftal. De nestor stelde in maart ‘nog in dienst te zijn bij de KNVB’, maar weigerde aan te geven of dat in de functie bondscoach was of een rol op de achtergrond. De KNVB zou Hiddink graag willen behouden voor een verbindende rol tussen voetbaliconen Willem van Hanegem, Johan Cruijff en de toekomstig bondscoach Danny Blind.

Praat Mee!