Spits Almere en Jong Oranje: ‘Eredivisie is een droom’

Het zijn mooie weken voor de 20-jarige Vincent Janssen. De spits is in vorm bij zijn club Almere City en trok die lijn door bij Jong Oranje. Zodoende ontstaat er meer en meer interesse uit de Eredivisie, een competitie waar Janssen heel graag zou willen spelen. ‘Mijn droom is natuurlijk de Eredivisie’, vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

Onder andere PEC Zwolle en NAC Breda zouden interesse hebben in het talent. ‘Heel eerlijk: ik kan er weinig over zeggen’, aldus Janssen. ‘Er is nog niets concreet, ik wil tot die tijd ook niet gestoord worden door mijn zaakwaarnemer. Maar natuurlijk is het een super-compliment. Het is een beloning voor het feit dat het goed gaat, en dat streelt natuurlijk wel’, is de nummer negen van Almere van mening.

Oranje

Janssen verdiende door zijn goede spel in de Jupiler League een basisplaats bij Jong Oranje tegen Jong Duitsland (3-1 verlies). Iets wat niet geheel nieuw was voor hem. ‘Ik had vlak daarvoor al voor het Nederlands beloftenteam gespeeld. En ik kende heel veel jongens nog van mijn tijd bij Feyenoord. Ik spreek die gasten tegenwoordig niet zo heel veel, maar het blijven voetbalvrienden. Als je elkaar dan ziet, is het toch altijd leuk. Je merkt in zo’n week bij Jong Oranje dat je voortdurend naar elkaar toetrekt. Niet zo raar, ik kon toen al goed met ze opschieten’, legt Janssen uit.

‘Daar werk ik naartoe’

Bij ‘die gasten’ heeft Janssen het hoogstwaarschijnlijk over leeftijdsgenoten als Jean-Paul Boëtius, Nathan Aké en Karim Rekik, die bij respectievelijk Feijenoord, Chelsea en PSV spelen. Voor alsnog voetbalt Janssen lekker in Almere, waar het goed gaat. ‘Het gaat bij Almere City al sinds mijn komst anderhalf jaar geleden over het linkerrijtje, een goede serie neerzetten en meedoen aan de play-offs’, vertelt Janssen. ‘Nu dat zo dichtbij is, wil ik me daar echt voor de volle honderd procent op richten. Maar natuurlijk is spelen in de Eredivisie mijn droom. Of dat nu over een half jaar of over drie jaar is, daar werk ik naartoe.’

 

 

Praat Mee!