Recordaantal fans naar WK play-off wedstrijd Oranje vrouwen

Het Nederlands vrouwenvoetbal gaat een spannende week tegemoet. De Oranje vrouwen kunnen zich via een tweeluik tegen Italië plaatsen voor het WK 2015 in Canada. Aan steun zal het de Oranje vrouwen in ieder geval niet ontbreken. De ploeg van bondscoach Roger Reijners wordt zaterdag in Den Haag gesteund door een recordaantal fans. Er zijn al meer dan 10.000 kaarten verkocht voor dit duel.

Oranje vrouwen – Italië vrouwen

Terwijl de kaartverkoop nog loopt, is al een recordaantal kaartjes verkocht. Het kwam nog niet eerder voor dat er zoveel kaarten werden verkocht voor een interland van de Oranje vrouwen. De maximale capaciteit van het Kyocera Stadion, waar Oranje vrouwen – Italië vrouwen wordt gespeeld, bedraagt 14.998 toeschouwers, en dus is het nog altijd mogelijk om toegangskaarten te kopen voor de wedstrijd van het Nederlands vrouwenelftal. Kaarten zijn verkrijgbaar via diverse verkoopkanalen en kosten tussen de 7,50 en 12,50 euro.

Mandy van den Berg, aanvoerder van de Oranje vrouwen, is blij met de support en hoopt stiekem op een uitverkocht huis. ‘We zijn heel dicht bij het WK en willen het afmaken tegen Italië. Echt top dat er zo veel toeschouwers zijn zaterdag in Den Haag,’ vertelt Van den Berg op de site van de KNVB. ‘Het wordt een pittige strijd, we kunnen de steun van de fans goed gebruiken. Niks is mooier dan in een vol stadion spelen, dus het zou helemaal fantastisch zijn als het uitverkocht raakt.’

Kaarten kopen Oranje vrouwen

Oranje vrouwen – Italië vrouwen vangt zaterdag om 18.30 uur aan in Den Haag. Kaarten voor de wedstrijd kunnen aangeschaft worden bij de Primera of op internet via onsoranje.nl of adovrouwen.nl. De wedstrijd wordt ook live uitgezonden op het open kanaal van FOX Sports. (Foto: Instagram)

Praat Mee!