Debuut Andersen loopt volledig in de soep

Lucas Andersen maakte dinsdagavond in het oefenduel met Roemenië zijn debuut voor de nationale ploeg van Denemarken. Iets wat normaal gesproken positief is, maar het eindigde al snel in een debacle. De speler van Ajax viel namelijk snel uit door een elleboogstoot van zijn tegenstander. Door de overtreding verloor hij, volgens Deense media, enkele tanden en kon hij direct naar het ziekenhuis vertrekken.

De 20-jarige middenvelder annex aanvaller mocht voor het eerst minuten maken bij de hoofdmacht van Denemarken. In de 26e minuut mocht de geboren de Deen weer naar de kant. Bondscoach Morten Olsen liet Andersen als linksbuiten beginnen; mede doordat Lasse Schöne eerder geblesseerd was geraakt aan zijn knie. Opvallend is dat zowel Andersen als Schöne bij Ajax spelen. Zodoende is de korte interlandperiode niet goed gevallen bij de Denen én de club uit Amsterdam.

De wedstrijd

Roemenië won de vriendschappelijke pot overigens met 2-0. Claudiu Keseru was verantwoordelijk voor beide doelpunten. De Roemenen namen in eigen land het initiatief en naast Andersen waren er nog andere (oude) bekende van de Eredivisie die geen verschil konden maken bij Denemarken. Nicolai Boilesen (Ajax) en Andreas Bjelland (FC Twente) begonnen in de basis. Simon Poulsen (AZ) en Christian Eriksen (Tottenham Hotspur, voorheen Ajax) mochten de bank warm houden.

 

 

 

Praat Mee!