Feyenoord-revelatie tekent bij tot 2017

Elvis Manu verlengde woensdag zijn contract bij Feijenoord tot medio 2017. De spits, die bij meerdere jeugdteams van Oranje in actie kwam, brak dit seizoen definitief door en is zodoende beloond met een nieuw contract.

‘Ik heb er nooit echt aan getwijfeld of ik zou gaan slagen in De Kuip’, reageert Manu op de officiële website van Feijenoord. ‘Natuurlijk ben je daarbij soms van meerdere factoren afhankelijk, maar uiteindelijk komt kwaliteit altijd bovendrijven. Dit seizoen valt alles op zijn plaats en kan ik van waarde zijn voor het team, al ben ik me ervan bewust dat ik nog beter kan en moet. Ik kijk ernaar uit om me de komende tijd verder te ontwikkelen bij deze club.’

Martin van Geel, technisch directeur van Feyenoord, is ook zeer te spreken over de nieuwe verbintenis. ‘Het belangrijkste is dat Elvis een veelbelovende toekomst voor zich heeft. Hij heeft de afgelopen jaren de nodige weerstand gehad, maar de laatste tijd maakt hij grote stappen in zijn ontwikkeling. Hij is fysiek sterk, snel en speelt met veel vertrouwen, terwijl er duidelijk een klik is met de technische staf. Wij zijn ervan overtuigd dat Elvis ook de komende jaren belangrijk kan zijn voor Feyenoord’, aldus de bestuurder op het digitale thuisfront van de club uit Rotterdam.

Ontwikkeling

Manu werd de voorgaande twee seizoenen verhuurd aan respectievelijk Excelsior en SC Cambuur, waar hij het veelal moest doen met invalbeurten. Bij Feijenoord komt hij tot nog toe goed uit de verf en is hij uitgegroeid tot een belangrijke, dreigende aanvaller in de equipe van Fred Rutten. Manu is overigens niet de enige speler bij wie het contract onlangs verlengd werd. Eerder deze week werden Miquel Nelom en Rick Karsdorp tot de zomer van 2018 aan de club verbonden.

 

Praat Mee!