Zelfspottende Van Gaal verbaasd over nominatie ‘Trainer van het Jaar’

Louis van Gaal werd onlangs genomineerd voor de verkiezing ‘Trainer van het Jaar’. De trainer van Manchester United staat samen met Champions League-winnaar Carlo Anccelotti (Real Madrid) en WK-winnaar Joachim Löw (Duitsland) op de shortlist van de FIFA. Van Gaal liet een kant van zichzelf zien die hij nog niet vaak vertoond had, door te zeggen dat hij zijn nominatie belachelijk vond.

‘Ja, ongelooflijk hè? Het is ongelooflijk als je naar onze resultaten kijkt’, zei Van Gaal in gesprek met MUTV. De trainer van Manchester maakte, ondanks een transferuitgave van bijna tweehonderd miljoen,  een stroeve start door en staat momenteel op een teleurstellende zevende plek in de Premier League. Hieruit kan worden opgemaakt dat de FIFA Van Gaal heeft beoordeeld op zijn internationale prestaties. De manager werd afgelopen zomer namelijk derde op het WK met Oranje.

Gouden bal

Van Gaal ging niet in op zíjn kansen, wel liet hij weten wie er volgens hem de verkiezing van de Gouden Bal (beste speler) zal gaan winnen. ‘Het zal Cristiano Ronaldo of Lionel Messi wel worden’, begint Van Gaal, die iemand anders als winnaar aan zou wijzen. ‘Ik ben altijd van mening geweest dat je een prijs moet winnen om voor zo’n trofee in aanmerking te komen. De allerbelangrijkste prijs is de wereldtitel, dus daarom vind ik dat een Duitser de Gouden Bal moet krijgen. Ook omdat het niveau van de Bundesliga enorm hoog is.’

Praat Mee!