Klaassen: ‘Spelen in Oranje heel ander niveau’

Davy Klaassen presenteerde dinsdagavond samen met Jean-Paul Boëtius en Joël Veltman het nieuwe uitshirt van Oranje. In gesprek met het Algemeen Dagblad ging de Ajax-middenvelder in op het verschil tussen clubvoetbal en internationaal voetbal.

‘Ik heb gemerkt dat voetballen in de Champions League of in Oranje een compleet ander niveau is’, aldus Klaassen. ‘Het gaat zoveel sneller dan in de eredivisie. Dat houdt automatisch in dat je sneller uitgeput raakt. Als er eventueel een WK volgt, krijg je alleen maar van dat soort sterke tegenstanders. Dan moet je dus op en top scherp zijn en overal op voorbereid zijn.’

Klaassen heeft dit seizoen al een keer ervaren dat hij dat niveau kan halen. ‘De wedstrijd tegen Barcelona heeft mij in elk geval het gevoel gegeven dat het dus wel kan. Als je een plan hebt en je voert dat precies uit, is er een kans. Dat hebben wij bewezen’, aldus Klaassen die wel een maar toevoegt. ‘Oké, tegen ons deed Messi niet mee. Dat is wel een verschil, hoor.’ (Foto: Pro Shots)

Uitshirt als eerst in huis hebben? Pre-order hem hier!

Praat Mee!