‘Tandenincident’ Andersen lijkt enorm mee te vallen

Lucas Andersen lijkt gewoon fit genoeg te zijn om komend weekend in actie te komen bij zijn club Ajax. De talentvolle Deen speelde afgelopen dinsdag zijn eerste interland nadat hij was opgeroepen door bondscoach Morten Olsen. Zijn debuut leek totaal uit de hand te lopen, met de nadruk op ‘leek’.

Al in de 26ste minuut moest Andersen in het oefenduel met Roemenië een elleboogstoot incasseren waardoor hij noodgedwongen gewisseld moest worden door Olsen. Volgens verschillende Deense media moest de aanvallende middenvelder gelijk naar het ziekenhuis vertrekken doordat hij enkele tanden verloren had.

Echter, het tegendeel bleek; de tanden van Andersen zaten alleen los en de éénvoudig international werkte donderdagmiddag gewoon weer een volledige training af bij Ajax en lijkt zodoende fit genoeg te zijn voor het competitieduel met Heerenveen zaterdag. Andersen kreeg wél een speciale beugel maar dat deert hem klaarblijkelijk niet om het veld op te stappen.

Schöne

Ook Lasse Schöne is herteld van zijn blessure. De andere Deen die bij Ajax speelt was ook geblesseerd geraakt tijdens de interlandperiode maar kon donderdag, net zoals zijn landgenoot, volop trainen. Zodoende is de Zuid-Afrikaan Thulani Serero de enige geblesseerde die overblijft in de ploeg van trainer Frank de Boer.

Praat Mee!