Van Gaal: ‘Blessure Blind kan lang verhaal worden’

Louis van Gaal heeft er een hard hoofd in dat de blessure van zijn speler Daley Blind mee valt. De trainer van Manchester United zag Oranje-international Blind in het EK-kwalificatieduel met Letland (6-0 winst) geblesseerd afhaken en het lijkt om een langdurig kwetsuur te gaan.

Kort na de wedstrijd kwam naar buiten dat Blind vier tot zes weken aan de kant staat door een verrekte of misschien zelfs afgescheurde mediale band (binnenkant van de knie). ‘Hij heeft een kniebrace om zijn knie en heeft nu tien dagen rust nodig’, weet Van Gaal. ‘Daarna zullen we nog een scan laten maken en kunnen we meer over de blessure zeggen. Het is niet zo erg als de dokters dachten. Het zal een lang verhaal worden, maar geen zes maanden ofzoiets.’

Blind kwam afgelopen zomer over van Ajax, waar hij vijf seizoenen in de hoofdmacht speelde. Tot dusver was Blind basisspeler in de ploeg van Van Gaal en werd de verdedigende middenvelder vaak geprezen door de Engelse media. Het is voor oud-bondscoach Van Gaal te hopen dat de blessure van Blind niet langer gaat duren dan verwacht. De ziekenboeg van Manchester United is namelijk onbegrijpelijk groot. Dit weekend is het mogelijk dat Van Gaal maar liefst twaalf spelers moet missen in de topper tegen Arsenal.

Praat Mee!