‘United wil af van Van Persie’

Volgens de London Evening Standard werkt Manchester United, de ploeg van oud-bondscoach Louis van Gaal, aan een toekomst zonder Oranje-aanvoerder Robin van Persie. De Engelse club zou Van Persie van de hand willen doen.

United zou deze zomer al van de grootverdiener af willen. Reden voor een geforceerd vertrek van Van Persie zouden zijn dat de clubleiding zich zorgen maakt om de fitheid én de vorm van de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal.

Bovendien zou Man Utd aanhikken tegen de 12,5 miljoen euro die Van Persie in 2016 van de club zou krijgen als loyaliteitsbonus. Die verdient de spits wanneer hij zijn vierjarig contract uitdient, hetgeen in 2016 het geval zou zijn.

Opvolging Van Persie

United zou zich momenteel beraden over de toekomst zonder Van Persie bij Manchester United. De Engelsen hebben topspits Radamel Falcao al in de gelederen maar zouden ook Thomas Müller (Bayern) en Edinson Cavani (PSG) op de korrel hebben. Of Van Persie zelf trek heeft in een vertrek uit Manchester is de vraag. Aankomende zaterdag kan Van Persie zijn waarde voor Man Utd bewijzen tegen zijn oude club Arsenal. (Foto: Doha Stadium Plus Qatar, Wiki Commons)

Praat Mee!