Duplan na 10 maanden blessureleed wedstrijdfit

Edouard Duplan is na een slepende blessureperiode van tien maanden volledig hersteld. De Franse middenvelder annex aanvaller van FC Utrecht hervatte deze week de training en kan zondag ‘al’ zijn rentree maken in het competitieduel met SC Cambuur.

Edu is in alle opzichten een winnaar’, is trainer Robby Alflen van mening. ‘Hij wil verder met de ploeg, wil doorpakken. Voor een team is het altijd lekker als iemand als Edu in het veld komt en volgens mij geldt dat ook voor het publiek. Waaraan hij zijn enorme populariteit te danken heeft? Edu is een mooi mens, zal nooit naast zijn schoenen gaan lopen. Los van wat hij allemaal met de bal kan, werkt hij ook elke seconde keihard’, weet Alflen.

Behalve publiekslieveling Duplan kan Alflen ook weer over de herstelde Nacer Barazite, Robbin Ruiter en Tommy Oar beschikken. ‘Puzzelen? Ach, dat valt wel mee. Maar we hebben meer opties en dat is prettig’, aldus Alflen.

Duplan speelde voor het laatst op 19 januari tegen Feyenoord een wedstrijd. Hij brak tweemaal (in januari en in juni) zijn knieschijf en na een operatie in juni werd duidelijk dat Duplan nog voor een maand of vier uit de roulatie zou zijn.

 

Praat Mee!