Elia mogelijk in basis tegen oude club

Eljero Elia begint aanstaande zondag mogelijk in de basis tegen zijn oude club Hamburger SV. De kans op een basisplek is voor de huidige speler van Werder Bremen gestegen door knieklachten bij topscorer Franco Di Santo.

Ondanks dat er met Di Santo een sleutelspeler uit viel, heeft Werder-trainer Viktor Skripnik alle vertrouwen in zijn team. ‘We hebben goede alternatieven die ons volste vertrouwen genieten en erop gebrand zijn te spelen’, vertelt Skripnik, die ook nog het vertrouwen in Elia op zich uitspreekt. ‘Hij speelt tegen zijn oude club, en daarom kan men misschien iets extra’s van hem verwachten’, is de geboren Oekraïner van mening.

Carrière

Elia begon zijn carrière bij ADO Den Haag, waar hij al snel uit blonk. Na drie seizoenen in de Zuid-Hollandse stad te hebben gespeeld, maakte de aanvaller dan ook zijn welverdiende transfer naar FC Twente. In twee seizoenen speelde hij liefst 64 wedstrijden, waarin hij 11 keer wist te scoren. HSV zag dat Elia wekelijks een hoog niveau haalde en pikte hem voor zo’n tien miljoen euro op. Na een goed eerste seizoen bij de Duitse club, ging het moeizamer in het tweede jaar.

Medio 2011 vertrok Elia daarom naar zijn volgende club, Juventus. Daar zat de rechtspoot vrijwel altijd op de bank of zelfs tribune, waardoor hij in juni 2012 terug naar Duitsland transfereerde. Werder Bremen contracteerde Elia voor vier jaar; tot dusver speelde de vleugelspeler 67 wedstrijden voor Bremen, waarin hij 5 maal wist te scoren.

Waar Elia tijdens het succesvolle WK in 2010 nog als dé dreiging van Nederland gold, is hij nu totaal uit beeld bij Oranje. Op het EK 2012 (onder leiding van Bert van Marwijk) en het WK 2014 (onder leiding van Louis van Gaal) werd de buitenspeler buiten de selectie gelaten.

Hamburger SV – Werder Bremen

Hamburger SV – Werder Bremen vangt aanstaande zondag om 15:30 uur aan in Hamburg. Van der Vaart speelt nog altijd bij de laatstgenoemde club. Het is nog maar de vraag of Van der Vaart in de basis start; trainer Joe Zinnbauer liet twee dagen voor de derby namelijk niets los over zijn tactiek en opstelling. Hamburg staat na elf wedstrijden op een teleurstellende zestiende plek terwijl Bremen het met plaats zeventien moet doen. (Foto: Sorodorin)

Praat Mee!