Milik: ‘Denk dat ik basis sta tegen Heerenveen’

Arek Milik verkeert de afgelopen weken in topvorm. Zo blonk de Pool de laatste tijd regelmatig uit bij interlands, maar ook bij Ajax begint hij zijn klasse te tonen. De nog maar 20-jarige aanvaller is echter nog niet dé spits van de Amsterdammers. Echter, Milik verwacht dit weekend in de basiself te staan in het competitieduel met Heerenveen.

‘Ik denk dat ik speel, maar je moet het eigenlijk aan de trainer vragen’, vertelt hij tegenover FOX Sports. ‘Het gaat goed, ik ben in vorm. Ik voel me de laatste tijd beter, dus dan speel ik ook beter’, aldus de zelfverzekerde Milik, die toch kritisch op zich zelf blijft. ‘De eerste maanden waren niet zo goed. Een ander land, een andere club, een andere taal: alles was anders. Inmiddels ben ik hier vijf maanden en maak ik steeds stappen vooruit. Ik kan al een beetje Nederlands spreken en begrijpen.’

‘Het liefst blijf ik hier, bij Ajax’, gaat Milik verder. ‘Dit is een prima club voor spelers tussen de 18 en 22 jaar. Je krijgt mogelijkheden om lekker veel te spelen en kunt trainer onder goede trainers als Frank de Boer en Dennis Bergkamp. Bij Leverkussen was ik niet zo goed in vorm en speelde ik ook niet veel. De Bundesliga is weliswaar groter dan de Eredivisie, maar Ajax is een grote club die dit seizoen – en ik denk ook volgend seizoen – Champions League speelt’, aldus de centrumspits.

Milik wordt momenteel nog gehuurd van Bayern Leverkussen. Het talent kan echter aan het einde van het seizoen voor een bescheiden bedrag van, naar verluidt, drie miljoen worden overgenomen van de Duitse club.

Praat Mee!