Domper voor Dortmund: Reus tot januari geblesseerd

Marco Reus heeft een enkelband gescheurd en is zeker tot de winterstop niet inzetbaar voor zijn club Borussia Dortmund. De 23-voudig Duits international viel zaterdag in het duel met Paderborn (2-2) geblesseerd uit. Uit onderzoek blijkt dat Reus waarschijnlijk pas in januari weer mee mag doen aan de groepstraining.

Het kwetsuur van de sleutelspeler komt bijzonder slecht uit voor Dortmund. ‘Door de blessure van Reus valt het mij zwaar over voetbal te praten’, vertelde trainer Jürgen Klopp dan ook na afloop van de wedstrijd tegen Paderborn. De ploeg van Klopp staat na twaalf duels met slechts elf punten, op een teleurstellende vijftiende plaats in de Bundesliga. Het Bayern München van Arjen Robben gaat aan kop met dertig punten.

WK

Reus moest het WK in Brazilië ook door een gescheurde enkelband aan zich voorbij laten gaan. Bondscoach Joachim Löw selecteerde de 25-jarige Reus, maar een week voor het eindtoernooi moest de geblesseerde Duitser afhaken. In een oefenduel met Armenië liep hij een scheurtje in zijn enkelband op.

Praat Mee!