Match of the Day: ‘Van Persie raakte de bal 12 keer aan’

Robin van Persie keerde zaterdagavond voor even terug bij Arsenal, waar hij van 2004 tot 2012 onder contract stond. De spits van Manchester United maakte een onopvallende indruk, en dat was ook de analisten van Match of the Day opgevallen. ‘Hij was eigenlijk volledig onzichtbaar’, stelden de heren anlytici van het voetbalprogramma vast.

12 balcontacten

De redactie van Match of the Day telde het aantal balcontacten van de aanvoerder van Oranje bij elkaar op, en kwam tot de constatering dat Van Persie tegen Arsenal slechts twaalf keer de bal had geraakt. ‘Hij raakte de bal 12 keer aan’, sprak oud-voetballer Alan Shearer vol verbazing. ‘Prent je dat eens in! 12 keer! En daar waren drie corners bij. Hij raakte de bal bovendien maar een paar keer in het zestienmetergebied. En dat was nog op het randje…’

Nieuwe rol

Waar zijn collega-aanvaller Wayne Rooney de laatste weken veelal vanaf de zijkant speelt, kreeg Van Persie zaterdagavond een rol aan de rechterkant toebedeeld. ‘Hij werkte hard voor zijn elftal hoor, echt. Maar je zag ook dat hij veel werd overgeslagen. Of hij nu zo gelukkig was op die plek… Ik vraag het me af. Hij was volledig onzichtbaar’, liet Shearer zijn licht schijnen op de nieuwe rol van Van Persie.

Van Persie, die na 75 minuten door Van Gaal naar de kant werd gehaald, werd tijdens het duel bij ieder balcontact getrakteerd op een fluitconcert van de aanhang van Arsenal, die het hem kwalijk neemt dat hij twee jaar geleden een transfer maakte naar Manchester United. De 31-jarige Rotterdammer kende een uiterst succesvol eerste seizoen in Manchester, waar hij onder leiding van United-boegbeeld Sir Alex Ferugson de landstitel pakte en in 38 wedstrijden 26 keer doel troef en dertien assists verzorgde voor zijn medespelers. Sinds het vertrek van Ferguson gaat het Van Persie minder voor de wind. De ploeg van trainer Louis van Gaal zou Van Persie zelfs van de hand willen doen. Volgens de London Evening Standard zou United genoegen nemen met een transfersom van zestien miljoen euro. (Foto: Instagram)

 

Praat Mee!