Messi topscorer aller tijden Spanje na hattrick tegen Sevilla

Lionel Messi maakte zaterdagavond zijn 251ste, 252ste en 253ste doelpunt in de Spaanse competitie en vestigde daarmee een doelpuntenrecord. De viervoudig winnaar van de Gouden Bal is dankzij zijn hattrick tegen Sevilla nu de topscorer aller tijden in de Primera División.

Messi bracht Barcelona na 21 minuten met zijn 251ste doelpunt in de Spaanse competitie op voorsprong, en evenaarde daarmee het oude record van Telmo Zarra. De Spaanse topaanvaller van weleer scoorde in de jaren 40 en 50 voor Athletic de Bilbao 251 doelpunten en stond met dat doelpuntenaantal bijna 60 jaar bovenaan de lijst van topscorers aller tijden in Spanje. Voor dat doelpuntenaantal had Zarra 277 wedstrijden nodig.

Messi topscorer aller tijden

In 72ste minuut verbrak Messi het record van Zarra door een voorzet van Neymar binnen te glijden, en daarmee zijn 252ste doelpunt aller tijden te maken. Daarvoor had Messi 289 competitiewedstrijden nodig. De Argentijn werd vervolgens gejonast door zijn ploeggenoten en luidkeels toegezongen door de Barça-supporters. Zes minuten later werkte Messi ook nog zijn 253ste treffer tegen de touwen, waarmee hij de eindstand op 5-1 bracht.

‘Hier had ik nooit van durven dromen’, liet Messi na afloop van de wedstrijd weten aan de pers. ‘Toen ik mijn eerste doelpunt maakte voor Barcelona, had ik niet het idee dat ik ooit ook maar een record zou verbreken. Laat staan dat van Telmo Zarra’, bekent de Argentijnse aanvaller. ‘Dit record is ook van de spelers die mij de afgelopen jaren hebben geholpen om zoveel te scoren.’ (Foto: Instagram)

 

Praat Mee!