Oranje vrouwen spelen gelijk tegen Italië

VIDEO | De Oranje vrouwen hebben zaterdagavond de eerste WK play-off wedstrijd tegen Italië gelijkgespeeld met 1-1. De Nederlandse voetbalsters kwamen binnen twintig minuten op achterstand, maar wisten in de tweede helft nog de gelijkmaker te produceren. Donderdag volgt de return op Italiaanse bodem en staat plaatsing voor het WK vrouwenvoetbal in Canada op het spel.

In een volgepakt Kyocera Stadion in Den Haag trapten Nederland en Italië de eerste wedstrijd van het tweeluik af. De Italiaanse vrouwen namen na negentien minuten de leiding via Melania Gabbiadini. Een goede combinatie van de Italianen werd prima afgerond door Gabbiadini. De Oranje vrouwen kregen in de eerste helft mogelijkheden op de 1-1, waarvan Vivianne Miedema de grootste kreeg. Een kopbal van Miedema werd ternauwernood van de lijn gehaald.

Na rust wist de aanvalster van Oranje alsnog de gelijkmaker te maken. Manon Melis ontsnapte aan de rechterkant aan de Italiaanse defensie en schoof de bal bij de eerste paal in de voeten van Miedema, die van dichtbij de bal achter de Italiaanse keepster schoof. De Oranje leeuwinnen gingen na de 1-1 op jacht naar de overwinning, kregen nog een aantal goede kansen, maar de tweede treffer bleef uit. Zodoende moet Nederland het aanstaande donderdag af gaan maken in Verona, waar de return wordt gespeeld. (Foto: Twitter)

Samenvatting Oranje vrouwen – Italië

Bekijk hieronder de samenvatting van Oranje vrouwen – Italië (1-1).

  1. By szyby zespolone piotrków on 12 juli 2015 at 17:27

    szyby zespolone piotrków

    Zakład szklarski oferuje szkło i wyroby szklane,szyby zespolone.Szklarz w Rzgów gwarantuje profesjonale usługi szklarskie w przystępnych cenach.

Praat Mee!