‘Ik liet Ibra beelden van Van Basten zien, hij pikte het snel op’

Fabio Capello heeft naar eigen zeggen aan de basis gestaan van het huidige succes van Zlatan Ibrahimovic. Laatstgenoemde stond (na zijn vertrek bij Ajax) van medio 2004 tot medio 2006 onder contract bij Juventus, waar Capello destijds aan het roer stond. Volgens de voormalig Italiaans international kosten het niet veel moeite om Ibra naar de top te helpen.

‘Ibrahimovic had belachelijk veel talent en het was niet moeilijk om iemand van zijn kaliber om te scholen tot een doelpuntenmachine’, begint Capello op de officiële website van de FIFA. ‘Ik hoefde hem slechts een paar dingen uit te leggen. Verder hoefde hij alleen maar hard te trainen en dat deed hij elke dag. Hij oefende altijd veel op afwerken. Toen hij begon kon hij al hard tegen een bal trappen, maar de echte kwaliteit was er toen nog niet. Ook was hij niet heel sterk in de lucht, dus ook dat bleef hij steeds opnieuw trainen’, aldus de 68-jarige Italiaan.

‘Op een dag riep ik hem bij me’, vervolgt Capello. ‘Ik zei: ‘Jij bent net zo goed als Marco van Basten.’ Je hebt de potentie om op gelijke hoogte met hem te komen, maar ik ga je laten zien hoe hij het deed. Ik liet iemand een video maken met alle doelpunten van Van Basten. Ik liet het hem zien en zei: ‘Je komt nooit dicht bij het doel. Als je wilt scoren, zul je dichter bij het doel van de tegenstander moeten komen.’ Hij pikte het vervolgens snel op.’ (Foto: Steindy, Wiki Commons)

 

Praat Mee!