Champions League vanaf 2015 op commerciële zender

De live wedstrijden van de UEFA Champions League zijn vanaf 2015 niet meer te bekijken bij de NOS. In tegenstelling tot RTL en SBS bracht de NOS geen bod uit op de uitzendrechten van de Champions League. Vanaf volgend seizoen zal het meest prestigieuze voetbaltoernooi dus op de commerciële zender te zien zijn.

Aan het begin van de middag maakte de NOS op haar eigen website bekend dat het geen bod heeft uitgebracht op de rechten van de Champions League. De deadline daarvoor liep maandagmiddag om 12.00 uur af. NOS-directeur Jan de Jong legt uit waarom de omroep de uitzendrechten laat schieten. ‘Het besluit om niet mee te bieden is een keuze. Door de bezuinigingen van het kabinet Rutte I en II is de NOS gedwongen prioriteiten te stellen en keuzes te maken.’

Rechten Champions League

RTL is wel in de race voor de uitzendrechten van het miljoenenbal. ‘Wij hebben al eerder gezegd dat we de Champions League interessant zouden vinden’, laat RTL Nederland in een verklaring weten op de eigen website. ‘Maar niet tegen elke prijs, want het is zeker niet noodzakelijk voor ons. We wachten het af nu, het is niet duidelijk wanneer we het te horen krijgen.’ SBS, dat voor één derde in handen is van John de Mol, dingt ook mee naar de rechten van de Champions League. De zender laat desgevraagd aan De Volkskrant weten ‘zo snel mogelijk uitsluitsel te krijgen.’ Over de hoogte van het bod doet zowel RTL Nederland als SBS geen uitspraken. (Foto: Instagram)

 

Praat Mee!