Johan Derksen: ‘VI gaat naar de klote’

Volgens Johan Derksen gaat het weekblad Voetbal International onder zijn opvolgers ‘naar de klote.’ Die uitspraak deed Derksen zondagavond in het Amsterdamse debatcentrum De Balie. De wekelijkse column van de voormalig hoofdredacteur van VI zal om die reden ook niet meer terugkeren in het tijdschrift.

Johan Derksen over VI

De nieuwe koers die Thijs van Veghel (hoofdredacteur) en Tom van Hulsen (operationeel hoofdredacteur) met het voetbalweekblad hebben ingezet, kunnen niet rekenen op de steun van Derksen, die van 2000 tot en met 2013 de scepter zwaaide bij VI. ‘Ze hebben nu een stripje van Kick Wilstra. Daar zal je in ieder geval geen jonge lezers mee aan je binden. En een fotopagina, daar geldt hetzelfde voor’, is Derksen kritisch op zijn opvolgers. ‘Ik wil er niet bij betrokken zijn als de titel naar de klote gaat.’

De bedoeling was dat Derksen in december terug zou keren met zijn wekelijkse column in de VI. Daar ziet de voetbalanalist, die tegenwoordig hoofdredacteur is van de boekenuitgeverij van VI, dus vanaf. Eerder was Derksen nog optimistisch gestemd over zijn opvolgers. ‘Ik heb het volste vertrouwen in mijn opvolgers en sta mijn werkkamer op 1 augustus met plezier af aan Thijs van Veghel en ik weet dat de organisatie in goede handen is bij Tom van Hulsen,’ vertelde Derksen vorig jaar, voordat hij zijn taken als hoofdredacteur neerlegde.

‘Als Johan dit inderdaad heeft gezegd, dan zijn die uitspraken voor zijn rekening,’ laten Van Veghel en Van Hulsen in een eerste reactie weten aan Marketingtribune. ‘Ze worden in ieder geval niet breed gedragen op de VI-redactie. Hij hoeft niet bang te zijn dat wij VI naar de klote laten gaan.’ (Foto: Hans Groenendijk, Wiki Commons)

Praat Mee!