Robben genomineerd voor UEFA Team of the Year

Arjen Robben is genomineerd voor het UEFA Team of the Year, een jaarlijkse verkiezing van de Europese voetbalbond. De 86-voudig international, die als enige Nederlander een nominatie heeft ontvangen, behoort tot de laatste twaalf middenvelders die opgenomen kunnen worden in het elftal van het jaar.

Meest gekozen middenvelder

Het is voor alle bezoekers van de officiële website van de UEFA mogelijk om een elftal van het jaar samen te stellen. Daarbij kan een keuze gemaakt worden tussen vier keepers, twaalf verdedigers, twaalf middenvelders en twaalf aanvallers. De UEFA meldt op haar website dat Robben in de afgelopen 24 uur het meest is gekozen als middenvelder. 64% van de stemmers nam de Nederlander op in het elftal van het jaar. In de andere linies worden Manuel Neuer, Sergio Ramos en Cristiano Ronaldo het meest gekozen.

De nominatie is een kroon op een uitstekend jaar voor de 30-jarige vleugelspeler, waarin de Oranje-international een belangrijk aandeel had in de verrassende derde plek op het WK. Bij Bayern München won Robben voor de derde keer in zijn carrière de dubbel met de Duitse recordkampioen. Robben behoorde eerder al tot de laatste drie genomineerden bij de verkiezing tot UEFA Best Player in Europa. Daarnaast behoorde de vice-aanvoerder van het Nederlands elftal tot de 23 genomineerden voor de Gouden Bal, die uiteindelijk werd gewonnen door Cristiano Ronaldo. (Foto: Instagram)

 

 

Praat Mee!