Speler Jong Oranje blijkt geen Nederlands paspoort te hebben

Jong FC Twente-speler Alvin Daniels werd eind oktober opgenomen in de voorlopige selectie van Jong Oranje. Het kwam uiteindelijk niet tot een definitieve selectie. Niet omdat Daniels de kwaliteit ontbeert voor Jong Oranje, maar vanwege zijn nationaliteit. De 20-jarige aanvaller bleek na controle namelijk niet te beschikken over een Nederlands paspoort.

‘Hij is er doorheen geglipt’, laat een woordvoerder van de KNVB weten tegenover de NOS. ‘Pas bij een check voor de definitieve selectie bleek dat Daniels helemaal niet opgeroepen kon worden.’ Daniels werd geboren in Suriname en beschikt alleen over een paspoort van Frans-Guyana. Daardoor kan de buitenspeler momenteel alleen opgeroepen worden voor Frankrijk.

Voetbalhumor

De fout van de KNVB leidde tot hilariteit in de kleedkamer van Jong FC Twente. De spelers van het Enschedese beloftenelftal spraken Daniels een week lang aan in het Frans. Naar verluidt laat Daniels zich snel naturaliseren, zodat hij de volgende keer wel speelgerechtigd is voor Oranje. (Foto: YouTube)

Praat Mee!