‘Kompany wou Ribéry bij de keel grijpen’

Dinsdagavond deed zich een opmerkelijk incident voor in het Champions League-duel Manchester City – Bayern München (3-2). Vincent Kompany en Franck Ribéry hadden volgens Daniel Rathjen, de Duitse commentator van Eurosport, een flink akkefietje. Beelden zijn er echter niet, omdat het spel zich aan de andere kant van het veld afspeelde.

Het is niet duidelijk wat er aan het incident voorafging, maar in het stadion zag je duidelijk dat Kompany kwaad op Ribéry afstormde en hem bij de keel wou grijpen’, begint Rathjen. ‘Ribéry reageerde door Kompany even in het gezicht te slaan. Een duidelijke aanval. Vervolgens sloeg Kompany terug, maar hij miste de Fransman waarop de twee kemphanen gescheiden werden.’

Ribéry wou na afloop van de wedstrijd niet in gaan op het conflict. Ook Kompany gaf geen duidelijk antwoord. ‘Het is gedaan, de wedstrijd is gespeeld. Ik ga daar niets over zeggen’, was het enige wat de Rode Duivel zei aan Eurosport. Zowel Kompany als Ribéry mogen zich gelukkig prijzen dat het incident niet opgemerkt werd door de regie, of de UEFA had een onderzoek kunnen instellen met een mogelijke schorsing tot gevolg.

Praat Mee!