‘Staflid Oranje verloor 20.000 euro tijdens WK’

Tijdens het afgelopen WK in Brazilië heeft een kaartspelletje een flinke gat geslagen in de portemonnee van een staflid van het Nederlands elftal. Naar verluidt verloor het staflid ruim twintigduizend euro. Dat maakte een anonieme voetballer bekend, die een wekelijkse rubriek heeft in Voetbal International onder de naam ‘VI-insider.’ Het is niet bekend om welk staflid het gaat.

‘Een van de leden van de staf, en dat is geen grap, moest daar in Brazilië ruim twintigduizend euro aftikken,’ meent de insider tegenover VI-verslaggever Thijs Slegers. ‘En geloof me, dat is een bedrag waar ook mensen op ‘dat niveau’ even van moeten slikken. Niet eens zo zeer omdat ze het geld niet kunnen missen en er door in de financiële problemen komen, maar vooral omdat zoiets toch door heel de groep zoemt,’ vervolgt de anonieme voetballer. ‘En stel je voor dat het ook de hoofdtrainer bereikt en die spreekt je er op aan. Dat is toch een ongemakkelijke situatie. Gelukkig heeft het dit keer geen rel veroorzaakt. Van vals spelen was dan ook geen sprake, maar het blijft toch een risico, als je om zoveel geld een spelletje speelt.’

Voetbalwedden

Volgens de VI-insider zijn er ook spelers bij het Nederlands elftal die weleens fors inzetten op voetbalwedstrijden. ‘Bij Oranje zitten spelers die duizenden euro’s inzetten op wedstrijden van andere clubs. Als ze dan verliezen, lachen ze elkaar uit. Ik zweer het je, die liggen er niet wakker van als ze eens vijf ruggen op een middag verspelen. En als het soms wat meer is ook niet,’ onthult de insider. ‘Maar ik ken ook voetbalmiljonairs die een tientje inzetten op een paar wedstrijden. Dan is het dus puur tijdverdrijf, om de verveling tegen te gaan. Gokken op wedstrijden is voor veel van ons een leuke afleiding. Dat je alle tussenstanden live kunt volgen geeft het een extra dimensie.’ (Foto: Instagram)

 

Praat Mee!