Afellay: ‘Keuze van de trainer heb ik te respecteren’

Ibrahim Afellay stond woensdag met ‘zijn’ Olympiakos Piraeus tegenover Atlético Madrid in de groepsfase van de Champions League. Het werd geen makkelijke avond, Olympiakos verloor kansloos van het sterke Atlético. Afellay werd in de rust al naar de kant gehaald door coach Míchel. ‘Dat was een keuze van de trainer die ik heb te respecteren’, reageerde Afellay na afloop van het duel.

‘Het verschil in kwaliteit was heel erg groot’, vertelde Afellay over de verloren wedstrijd. ‘Atlético was in alle opzichten superieur. Zo hard en realistisch moet ik zijn.’ Op 16 september waren de Grieken in eigen huis nog met 3-2 te sterk voor Atlético. ‘Toen zagen we ook wel hoe goed het team is. Ook in die wedstrijd dicteerde Atlético het spel. Dat was vandaag niet anders’, vervolgde de huurling van Barcelona, die schande sprak van de manier waarop de eerste twee goals vielen. ‘Echt ongelooflijk. Dat is echt dodelijk op dit niveau.’

Oranje

Afellay was, na een goed WK in 2010, lang uit beeld bij Oranje. Echter, de middenvelder annex aanvaller maakte onlangs onder leiding van Guus Hiddink zijn rentree bij het Nederlands elftal. Tot dusver speelde de voormalig PSV’er 48 interlands, waarin hij 6 doelpunten maakte.  (Foto: Castroquini-FCB, Wiki Commons)

Praat Mee!