Roma-directeur: ‘Kritiek op Strootman is respectloos’

Kevin Strootman is nog maar net hersteld van zijn slepende blessure maar de Oranje-international krijgt nu al veel kritiek te verduren. De middenvelder van AS Roma verloor woensdagavond in het Champions League-duel met CSKA Moskou in de laatste minuut de bal, waardoor hij de late gelijkmaker van de tegenpartij inleidde. Zodoende is er veel kritiek op Strootman, iets waar sportief directeur Walter Sabatini niks van wilt weten.

‘De kritiek op Strootman is respectloos, ook naar trainer Rudi Garcia toe’, begint Sabatini tegenover Roma Radio. ‘Hij moet eerst weer helemaal fit worden door zulke wedstrijden te spelen en niet als we thuis met 3-0 winnen’, zegt de directeur, doelend op de relevantie van het duel.

‘Strootman deed twee of drie belangrijke dingen en gaf toen een foute pass op Iturbe. Daarna ontstond het tegendoelpunt. Het is niet zo dat hij in eigen doel schoot’, klaagt Sabitini. ‘Ik moedig iedereen aan hun woorden te beoordelen en na te gaan of ze te ver gingen door een top-professional als Strootman zo te bekritiseren. Het was maar een foute pass’, besluit hij.

Blessure

Strootman scheurde in een duel met Napoli 9 maart dit jaar een kruisband af, waardoor hij het succesvolle WK aan zich voorbij moest laten gaan. Deze maand maakte Strootman onder luid applaus zijn rentree in de wedstrijd tegen. (Foto: Instagram, Kevin Strootman)

 

Praat Mee!