Miedema schiet Oranje vrouwen naar historisch WK

De Oranje vrouwen hebben zich voor de eerste keer in de historie geplaatst voor het WK vrouwenvoetbal, dat volgend jaar plaatsvindt in Canada. Vivianne Miedema was de grote vrouw bij de Nederlandse voetbalvrouwen. Dankzij twee doelpunten van de aanvalster won Oranje op Italiaanse bodem met 1-2. Dat was genoeg na het eerdere 1-1 gelijkspel in Den Haag.

Het Nederlandse vrouwenelftal begon voortvarend aan de return in Verona. Na negen minuten werd Miedema voor de eerste keer in stelling gebracht door Daniëlle van de Donk en liet ze direct haar klasse zien. De pas 18-jarige Miedema omspeelde haar directe tegenstandster en schoot hard en laag raak: 0-1. Na wat goede kansen voor Manon Melis en Miedema, sloeg laatstgenoemde opnieuw toe vlak voor rust. Lieke Martens stuurde Miedema de diepte in, die koelbloedig bleef, de keepster omspeelde en de bal in het lege doel schoof: 0-2.

De Oranje vrouwen zakten in de tweede helft weg en kregen in de 53ste minuut de 1-2 om de oren. Stephanie van der Gragt probeerde een voorzet van Italië weg te werken, maar raakte de bal ongelukkig waardoor deze in het eigen doel belandde. De Italiaanse vrouwen gingen hierna tevergeefs op zoek naar de aansluitingstreffer. Oranje hield gemakkelijk stand en kon na negentig minuten feest vieren, toen de vrouwelijke scheidsrechter het eindsignaal liet klinken en het WK-ticket was veiliggesteld. (Foto: YouTube)

  1. […] jaar november schreven de Oranje Leeuwinnen geschiedenis door in een tweeluik af te rekenen met de Italiaanse voetbaldames. In Den Haag speelde Nederland […]

  2. […] Oranje Leeuwinnen kwalificeerde zich eind vorig jaar, dankzij twee beslissende treffers van Miedema, voor het eerst in de […]

Praat Mee!