VIDEO | Samenvatting Italië – Oranje vrouwen (1-2)

VIDEO | Het Nederlands vrouwenelftal boekte donderdagavond een historische 1-2 zege op Italië. Aan de hand van Oranje-heldin Vivianne Miedema plaatsten de Oranje Leeuwinnen zich voor het WK, dat volgend jaar wordt afgewerkt in Canada. 

De Oranje vrouwen kwamen al na negen minuten op een 0-1 voorsprong. Daniëlle van de Donk gaf een goede voorzet op Miedema, die de bal knap controleerde en beheerst de keepster verschalkte. De 18-jarige aanvalster van de Bayern München vrouwen schoot het Nederlands vrouwenelftal vlak voor rust op 0-2. Dit maal stond Lieke Martens aan de basis van het doelpunt. De vleugelaanvalster gaf een dieptepass die precies op maat was voor Miedema. De sterspeelster van Oranje bleef uiterst koel, omspeelde de keepster van Italië en schoof de bal binnen: 0-2.

In de tweede helft zakten de Oranje vrouwen weg en tekende Italië in de 53ste minuut de 1-2 aan, na een eigen doelpunt van Stephanie van der Gragt. De Oranje vrouwen hielden daarna redelijk makkelijk stand en stelden zo een ticket voor het WK vrouwenvoetbal veilig. Na afloop werd in de kleedkamer en in de bus naar het hotel flink feest gevierd. ‘We gaan naar Canada!’ klonk het tot in de late uurtjes.

Samenvatting Italië – Oranje vrouwen

Bekijk hieronder de samenvatting van Italië – Oranje vrouwen. (Foto: YouTube)

Praat Mee!