[Update] PSV – Feyenoord toch niet dinsdag

De KNVB heeft vrijdagochtend de eredivisietopper PSV – Feyenoord verplaatst naar dinsdag 2 december 20.45 uur. De wedstrijd zou eigenlijk zondagmiddag om 16.45 uur aanvangen, maar de gestaakte Europa League-wedstrijd Estoril – PSV gooide roet in het eten.

Estoril – PSV

PSV trapte donderdagavond om 21.05 uur het Europa League-duel tegen Estoril af. De Eindhovenaren begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen tweemaal op voorsprong. Defensieve fouten van de koploper van de eredivisie leidden er echter toe dat PSV met een 3-2 achterstand de rust in ging. Tijdens de wedstrijd regende het al hevig en dat zette zich in de rust door, waardoor het speelveld na rust onbespeelbaar was geworden. De scheidsrechter besloot daarop Estoril – PSV definitief te staken, waarna de UEFA besloot om de wedstrijd vandaag (vrijdag) vanaf 17.00 uit te spelen.

PSV – Feyenoord

Doordat de Europa League-wedstrijd van PSV vrijdagmiddag wordt uitgespeeld, kwam de 48-uurs regeling van de KNVB in het geding, die schrijft dat een ploeg tussen twee wedstrijden recht heeft op ten minste 48 uur rust. ‘We hopen dat fans die zondag zouden gaan ook dinsdagavond de mogelijkheid hebben om te gaan’, laat operationeel directeur Gijs de Jong van de KNVB op de site van de voetbalbond weten. ‘Vanzelfsprekend hebben we begrip voor de teleurstelling van fans die de wedstrijd liever zondagmiddag 16.45 uur hadden gezien. Tegelijkertijd vinden we het vanuit sportief oogpunt van belang dat de fans twee goed voorbereide teams aan de aftrap zien’, verklaart De Jong het standpunt van de KNVB. ‘Een bijkomend voordeel is dat alle Nederlandse voetballiefhebbers nu een extra voetbalavond hebben waarop ze kunnen genieten van deze topper in de Eredivisie. De KNVB wil aan alle betrokkenen, in het bijzonder de gemeente Eindhoven en Feyenoord, een compliment maken voor hun flexibiliteit en hun voetbalgezinde instelling.’

Update | 29 nov. 14:45 | PSV – Feyenoord toch niet dinsdag

De wedstrijd PSV – Feyenoord die dinsdagavond zou worden gespeeld, gaat niet door. Dit, in verband met vervoersproblemen van de uitsupporters. De KNVB wilde de wedstrijd alleen laten doorgaan als het vervoer rond zou komen. Later meer. (Foto: Twitter)

Praat Mee!