Van Gaal over Van Persie: ‘Zullen zien of ik hem het vertrouwen zal blijven geven’

Dat Robin van Persie momenteel niet in een al te beste vorm verkeert, is wel duidelijk. De aanvoerder van het Nederlands elftal scoorde dit seizoen pas drie keer in het shirt van Manchester United, en werd vorige week, naar aanleiding van zijn optreden tegen Arsenal, in het BBC-voetbalprogramma Match of the Day flink bekritiseerd door Alan Shearer. United-trainer Louis van Gaal laat in het midden of Van Persie zijn basisplaats behoudt. ‘Jullie zullen zien of ik hem het vertrouwen zal blijven geven.’

Van Persie raakte tegen Arsenal twaalf keer de bal aan en was compleet onzichtbaar. ‘Prent je dat eens in! 12 keer!’, sprak oud-Newcastle United spits Shearer zijn verbazing uit over de geringe bijdrage van Van Persie in de topper tegen Arsenal. ‘En daar waren drie corners bij. Hij raakte de bal bovendien maar een paar keer in het zestienmetergebied. En dat was nog op het randje…’ De geruchtenmolen kwam direct op gang. United zou Van Persie van de hand willen doen en deze week kwam daar het gerucht bij dat Roberto Mancini, trainer van Internazionale, de 31-jarige Oranje-international komende zomer graag in zou willen lijven.

Van Gaal over Van Persie

Met de terugkeer van Radamel Falcao wordt de druk op Van Persie door de Engelse media flink opgevoerd. Falcao, die terugkeert van een kuitblessure, kan echter nog geen volledige wedstrijd spelen, waardoor Van Persie dit weekend in ieder geval nog van een basisplaats verzekerd lijkt te zijn. Van Gaal is tegenover de Engelse media voorzichtig als hem wordt gevraagd of Van Persie zaterdag tegen Hull City in de basis begint. ‘Jullie zullen zien of ik hem het vertrouwen zal blijven geven’, laat de trainer van Manchester United weten.

‘Het belangrijkste is hoe Van Persie momenteel speelt,’ vervolgt Van Gaal. ‘Tegen Arsenal was hij erg slecht en daarom wisselde ik hem. Als ik een speler vervang is dat niet omdat hij de beste man van het veld is, want dan zou ik iets fout doen’, blikt Van Gaal terug op zijn keuze om Van Persie tegen Arsenal vroegtijdig naar de kant te halen. ‘Misschien dat een wonderschoon doelpunt hem kan helpen. Dat kan elk moment gebeuren. Spitsen moeten scoren.’ (Foto: Instagram)

 

Praat Mee!