Eerlijke Van Persie: ‘Ik had dit doelpunt nodig’

Robin van Persie was zichtbaar opgelucht, nadat hij zaterdag tegen Hull City (3-0) op fraaie wijze tot scoren wist te komen. ‘Om eerlijk te zijn had ik dit doelpunt hard nodig’, bekende de aanvaller van Manchester United, die vorige week nog de nodige kritiek over zich heen krijg na zijn fletse optreden tegen Arsenal.

Manchester United-trainer Louis van Gaal liet vrijdag op de persconferentie in het midden of Van Persie zijn plek in de basis mocht behouden. ‘Jullie zullen zien of ik hem het vertrouwen zal blijven geven’, gaf Van Gaal voorafgaand aan het treffen met Hull City aan. Het antwoord kwam zaterdagmiddag rond de klok van drie uur, toen de opstelling van United bekend werd en de naam van Van Persie terug was te vinden in de basisopstelling. De Oranje-international beschaamde het vertrouwen van zijn trainer niet. Van Persie gaf de assist op de 2-0 van Wayne Rooney en maakte zelf de 3-0.

Publiekswissel

Van Persie werd opnieuw vroegtijdig naar de kant gehaald, maar kon dit keer rekenen op een klaterend applaus van de United-fans. De 31-jarige spits prijsde zich gelukkig met zijn doelpunt. ‘Ik was blij dat ik scoorde. Na dit eerste doelpunt sinds lange tijd volgen er vast meer’, aldus Van Persie, die ook tevreden was over de teamprestatie. ‘We speelden zeer goed. Het baltempo komt elke week hoger te liggen en het niveau stijgt. Het had ook 4-0 of 5-0 kunnen worden.’

Ook Van Gaal was content met het optreden van zijn aanvaller. ‘Ik had er al een goed gevoel over. Deze week scoorde Robin op de training ook al drie keer. Maar ik ben heel blij voor hem’, sprak Van Gaal, die met zijn ploeg naar de vierde plek op de ranglijst klom. (Foto: Instagram)

Praat Mee!