Oranje, Van Gaal én Robben genomineerd voor prestigieuze sportprijzen

Het Nederlands elftal, Louis van Gaal én Arjen Robben zijn genomineerd voor de prijzen van de Nederlandse sportorganisatie NOC*NSF (Nederlands Olympisch Comité Nederlands Sport Federatie). Op dinsdag 16 december vindt het jaarlijkse NOC*NSF Sportgala plaats, waar de winnaars bekend worden gemaakt.

Oranje

Oranje beleefde afgelopen zomer een uitstekend WK. De ploeg werd onder leiding van de naar Manchester United vertrokken Louis van Gaal derde in Brazilië. De andere genomineerden zijn de hockeysters, de springruiters en de twee schaatsteams die goud veroverden op de ploegenachtervolging in Sotsji.

Van Gaal

De eerdergenoemde oud-bondscoach Van Gaal ontving door zijn goede prestaties op het WK een nominatie voor de titel ‘Sportcoach van het Jaar’. Schaatscoaches Gerard Kemkers en Jac Orie zijn de concurrenten van Van Gaal. Ook Bart Bennema (atletiek), Rob Ehrens (paardensport) en Max Caldas (hockey) zijn kandidaten.

Robben

Robben heeft concurrentie van vier olympische schaatskampioenen: Jorrit Bergsma (10.000 meter), Sven Kramer (5.000 meter), Stefan Groothuis (1.000 meter) en Michel Mulder (500 mulder). Turner Epke Zonderland en ruiter Jeroen Dubbeldam zijn ook kanshebbers voor de titel ‘Sportman van het Jaar’.

Robben werd met Bayern München kampioen en won het Duitse DFB-pokal. Daarnaast blonk hij met Oranje uit op het WK. Vorig jaar was de aanvaller ook al genomineerd voor de prestigieuze prijs. Destijds won Zonderland voor het derde jaar op rij de prijs. Johan Cruijff (1973 en 1974) en Ruud Gullit (1988) zijn de enige twee voetballers die eerder verkozen werden tot ‘Sportman van het Jaar’. (Bron: Instagram)

 

 

 

Praat Mee!