AC Milan-trainer Inzaghi: ‘Van Ginkel doet het erg goed’

AC Milan-trainer Filippo Inzaghi is tevreden over Marco van Ginkel. De tweevoudig Oranje-international stond zondagmiddag in het duel met Udinese (2-0 winst) voor de tweede keer dit seizoen in de basis.

‘Van Ginkel deed het erg goed, ik ben blij voor hem’, vertelde Filippo Inzaghi, die naast Van Ginkel het hele team een compliment gaf, na afloop van de wedstrijd. ‘Dit was onze beste prestatie van dit seizoen. Het is mijn doel om dit seizoen goed voetbal te spelen, zodat de fans kunnen genieten op de tribune en de president gelukkig is.’

Fernando Torres speelt net zoals Van Ginkel op huurbasis in Milaan. De spits van Chelsea is echter niet verzekerd van een basisplaats. Zijn Franse concurrent Jérémy Ménez stond zondag in de basis en was belangrijk met twee doelpunten. Zodoende houdt hij Torres op de bank en Inzaghi is niet van plan hem als vleugelspeler te gebruiken. ‘Hij is een centrumspits, met zijn eigen kenmerken. Zoals ik ook een andere aanvaller was dan Andrej Shevchenko’, zei Inzaghi.

AC Milan staat momenteel op de vijfde plek in de Serie A. In de eerste dertien wedstrijden werden 21 punten behaald. Juventus staat met 34 punten bovenaan in de competitie, terwijl Internazionale op een teleurstellende elfde plaats staat.

Praat Mee!