Schalke-directeur wil dat Huntelaar carrière afsluit in Duitsland

Horst Heldt, algemeen directeur van Schalke 04, wil Oranje-international Klaas-Jan Huntelaar graag tot het einde van zijn voetbalcarrière vastleggen in Gelsenkirchen. Heldt verwacht dat tegen het einde van december er duidelijkheid komt over de sportieve toekomst van Huntelaar, zo laat hij weten in gesprek met het Duitse Bild.

Nieuw contract Huntelaar

‘We willen dat hij zijn carrière hier beëindigt’, doelt Heldt op Huntelaar, wiens contract komende zomer afloopt. Huntelaar staat zelf ook positief tegenover een verlenging van zijn contract. Schalke, Huntelaar en zijn zaakwaarnemer voerden reeds onderhandelingen over een nieuw contract. ‘We hebben in het eerste gesprek aangegeven met elkaar verder te willen. We hebben afgesproken elkaar voor de kerst nogmaals te treffen en in detail door te praten. Definitief verlengen is het doel, maar er is nog niets rond’, laat de algemeen directeur van de Duitse club weten.

De bestuurder van Schalke hoopt zo snel mogelijk tot overeenstemming te komen met Huntelaar. De 31-jarige spits was zaterdag tegen FSV Mainz (4-1) goud waard voor zijn ploeg. Huntelaar scoorde en hattrick en gaf een assist en was daarmee bij alle doelpunten betrokken. ‘Met zulke prestaties maakt Klaas-Jan natuurlijk reclame voor zichzelf’, beseft ook Heldt zich. (Foto: Instagram)

Praat Mee!