Update | Enkelblessure houdt Krul tot januari aan de kant

Tim Krul kan voorlopig niet in actie komen voor Newcastle United. De Nederlandse doelman liep vorige week een enkelblessure op tijdens de training, en moest daardoor de competitiewedstrijd tegen West Ham United zaterdag aan zich voorbij laten gaan. Alan Pardew, trainer van Newcastle, verwacht Krul minimaal twee weken te moeten missen.

Daar waar Newcastle-middenvelder Siem de Jong juist op de weg terug is, moet Krul het voorlopig even rustig aan doen. Vanwege het drukke speelschema in Engeland moet de 26-jarige Krul waarschijnlijk vijf duels toekijken. ‘Rob Elliot zal in de komende vier tot vijf wedstrijden onder de lat staan’, vertelt Pardew. Elliot stond zaterdag ook al onder de lat in de verloren uitwedstrijd tegen West Ham United (1-0).

Hamstringblessure Janmaat

Daryl Janmaat moest zich tegen West Ham United een kwartier voor tijd laten vervangen. De rechtsback liep een hamstringblessure op. Het is nog onzeker of Janmaat dinsdag weer in actie kan komen als Newcastle het opneemt tegen Burnley.

Update 2 december 15.53 uur

Newcastle United-manager Alan Pardew vreest dat hij Tim Krul langer moet missen dan werd verwacht. Eerder werd uitgegaan van een revalidatie van ongeveer twee weken. De trainer van Newcastle denkt Krul nu zelfs te moeten missen tot half januari. ‘Dit is een grote klap voor ons’, laat Pardew weten. De resterende wedstrijden in 2014 moet Krul in ieder geval aan zich voorbij laten gaan. Het is nog onduidelijk wanneer de Nederlandse doelman precies zijn rentree kan maken. (Foto: Instagram)

 

Praat Mee!