‘Wie Blatter kan verslaan? Ik’

UEFA-voorzitter Michel Platini denkt dat hijzelf de enige persoon is die FIFA-baas Sepp Blatter zou kunnen verslaan bij nieuwe verkiezingen. ‘Er is maar één iemand die Blatter kan verslaan. Ik’, aldus Platini bij een UEFA congres in Kazachstan, meldt persbureau Reuters.

Platini is zelf sinds 2007 president van de UEFA, de Europese voetbalbond. ‘Ik ben erg blij als UEFA-president en ik moet nog beslissen over de FIFA. Ik zal veel mensen om advies vragen, maar uiteindelijk is het mijn keuze’, aldus Platini. Blatter is bezig aan zijn vierde ambtstermijn bij de FIFA, de beruchte voorzitter zit al sinds 1998 op zijn machtige positie en laat in aanloop naar het WK voetbal 2014 in Brazilië weten of hij opgaat voor een vijfde termijn.

Platini ging tijdens het congres ook in op zijn stem voor WK organisatoren Rusland (2018) en Qatar (2022). ‘Ik heb er geen problemen mee gehad om op Rusland te stellen. Europa heeft al tien WK’s mogen organiseren, Rusland geen. En Qatar is al helemaal vernieuwend’, aldus Platini. ‘Wellicht als ik naar de FIFA ga, dat ik dan net zo vernieuwend kan zijn als nu bij de UEFA’, sloot Platini het congres af. (Foto: Piotr Dabrik)

 

Praat Mee!