Grootheden Cruijff en Van Hanegem bij KNVB-congres

De KNVB organiseert in december een groot congres om de huidige stand van zaken van het Nederlands voetbal door te nemen. Na de dramatische start van Oranje in de EK kwalificatiereeks is de roep om hervormingen in met name de jeugdopleidingen steeds groter geworden.

Het congres, dat op maandag 15 december plaats zal vinden, zal in ieder geval bijgewoond worden door Johan Cruijff en Willem van Hanegem. Beide grootheden uit het Nederlandse voetbal laten wekelijks in columns voor De Telegraaf en het Algemeen Dagblad hun licht schijnen op de staat van het Nederlands voetbal en nemen nu dus hun verantwoordelijkheid om ook bij het congres aanwezig te zijn.

Bondscoaches

Op het congres zullen Van Hanegem en Cruijff de huidige bondscoach Guus Hiddink in ieder geval tegen gaan komen. De keuzeheer van Oranje zal zijn voorgangers, Louis van Gaal en Bert van Marwijk waarschijnlijk niet kunnen begroeten. Van Gaal heeft het momenteel bijzonder druk bij zijn club Manchester United terwijl Van Marwijk tijdens een uitzending van Studio Voetbal aangaf geen heil te zien in het grootschalige congres.

Toch hoopt de KNVB dat Van Marwijk, die met Oranje tot de WK-finale reikte in 2010, toch wél naar het congres komt. Een woordvoerder van de KNVB legt uit waarom tegenover NU.nl. ‘Dit is een uniek moment om voetbalkennis met elkaar te delen waar het Nederlandse voetbal in zijn totaliteit voordeel van kan hebben. We willen een brede discussie en zouden Van Marwijk daar alsnog graag zien’, aldus de zegsman.

De brede discussie die de KNVB voor ogen heeft zal in ieder geval wel gevoerd worden met Clarence Seedorf en Leo Beenhakker, die beiden toezegden te zullen komen naar de bijeenkomst.

photo credit: Patrick de Laive via photopin cc

Praat Mee!