Heracles roept hulp in van steenmarterdeskundige

Heracles Almelo heeft steenmarterdeskundige Han Brinkcate ingeschakeld bij de zoektocht naar de steenmarter in het Polman Stadion. Het beestje liep tot tweemaal toe het veld op tijdens een wedstrijd, waarbij de wedstrijd één keer zelfs korte tijd gestaakt moest worden.

Brinkcate gaat deze week het stadion van Heracles onderzoeken. Hij vermoedt dat de steenmarter zich ergens in de catacomben van het stadion verschuilt, maar tijdens de wedstrijden in paniek raakt door het lawaai. ‘Dat zie je ook aan de filmbeelden. Het diertje is zichtbaar in paniek en probeert weg te komen. Normaal gesproken zou het zich bij onraad gewoon verstoppen’, aldus Brinkcate.

Heracles gaat de steenmarter echter niet zomaar verjagen. De club heeft zelfs plannen om een aantal tv-items aan het beest te wijden. ‘Wij zijn niet op jacht naar het diertje. We weten dat het een beschermde diersoort is die je niet mag vangen of doden en respecteren dat uiteraard ook’, zegt woordvoerder Edwin van Lenthe. Wel zegt de club te zullen luisteren als Brinkcate met een plan komt waardoor het beest uit zichzelf vertrekt.

Praat Mee!