Van Oostveen: ‘Hiddink ook in maart op de bank’

KNVB-directeur Bert van Oostveen rekent erop dat Guus Hiddink ook in maart nog bondscoach is van het Nederlands elftal. Dit laat hij weten in gesprek met NUsport. ‘We hebben voor hem gekozen als  coach, en daar staan we nog steeds achter.’

Ook de uitspraken die Hiddink na afloop van Nederland – Letland (6-0) deed, doen daar niets aan af volgens Van Oostveen. Na afloop van het EK-kwalificatieduel wilde de bondscoach niets loslaten over zijn toekomst. ‘Ik ben gewoon in dienst bij de KNVB’, was het enige wat hij kwijt wilde. Na de wedstrijd spraken de KNVB en Hiddink met elkaar, maar over de uitkomst van het gesprek werd niets naar buiten gebracht.

Volgens Van Oostveen is er echter helemaal niks aan de hand. ‘In het voetbal is het altijd zo dat je niemand hoort op het moment dat het goed gaat. Dan is het niet zo interessant dat we elkaar op regelmatige basis spreken. Op het moment dat het net iets minder gaat, wordt het ineens een stuk interessanter. We hebben overtuigend met 6-0 van Letland gewonnen en we gaan ons gewoon plaatsen voor het EK. Dat is het belangrijkste’, aldus de directeur.

Praat Mee!