Oranje onder 17 treft met België pittige opponent op weg naar EK

Oranje onder 17 jaar moet onder andere de leeftijdsgenoten van België van zich afschudden om zich ook dit jaar weer te plaatsen voor het EK onder 17 jaar. De ploeg van Maarten Stekelenburg werd woensdag in Nyon ook gekoppeld aan Noord-Ierland en Georgië.

Onze zuiderburen zijn op papier de pittigste tegenstander in de elite-poule van het Nederlands elftal onder 17 jaar. Voor het EK in Bulgarije plaatsen alle nummers 1 van iedere poule zich alsmede de beste zeven nummers 2. Het EK onder 17 jaar in Bulgarije zal voor het eerst afgewerkt worden met 16 teams. Het gastland is automatisch geplaatst voor het EK onder 17.

Afgelopen voorjaar eindigde de equipe van Stekelenburg als verdienstelijke runner-up, nadat het de finale van het EK verloor van Engeland. Dat EK, gehouden op Malta, bestond nog slechts uit 8 teams.

De wedstrijden in de elite-ronde worden op 12, 14 en 17 maart 2015 gespeeld op een nog nader te bepalen locatie. Het EK 2015 wordt van 6 mei tot 22 mei 2015 gehouden en is uiteraard te volgen op Onze11.

Loting kwalificatie

In Nyon werd woensdag ook direct geloot voor de eerste ronde van de voorronde voor het EK 2016 in Azerbeidzjan. Nederland onder 17 werd daarvoor gekoppeld aan Zwitserland, Albanië en Wales, in groep 1. Laatstgenoemde zal fungeren als gastheer voor deze wedstrijden die op 22, 24 en 27 oktober gepland staan. (Foto: Jules Pasteuning)

Praat Mee!