Oranje onder 19 in poule met Zwitserland, Noorwegen en Servië

Het Nederlands elftal onder 19 jaar is woensdagmiddag in Nyon gekoppeld aan Zwitserland, Noorwegen en Servië in de eliteronde voor plaatsing voor het EK onder 19 2015. De ploeg van bondscoach Aron Winter moet zich in eigen huis plaatsen voor het eindtoernooi in Griekenland.

Oranje onder 19 zal het thuisvoordeel nodig hebben in de poule met de Zwitsers, Noren en Serviërs. Alleen de groepswinnaar plaatst zich voor het EK 2015 in Griekenland, waar acht teams zullen strijden om het eremetaal.

De wedstrijden in de eliteronde zullen plaatsvinden op 26, 28 en 31 maart in Nederland, al is de exacte locatie waar de wedstrijden zullen worden gespeeld nog niet bekend. Het is ook niet bekend of bondscoach Winter in maart weer een beroep zal doen op Richaïro Zivkovic, die tijdens de vorige interlandperiode werd weggestuurd door de oefenmeester.

Het EK onder 19 jaar, waar tickets zijn te verdienen voor het WK onder 20 jaar, zal tussen 6 en 19 juli 2015 gespeeld worden in Griekenland, dat als gastheer automatisch is geplaatst voor het EK.

photo credit: ING Nederland via photopin cc

 

Praat Mee!