KNVB vindt speeldatum PSV – Feyenoord

Het heeft even geduurd alvorens alle partijen het met elkaar eens werden, maar de KNVB heeft een speeldatum weten te vinden voor de wedstrijd tussen PSV en Feyenoord. Via Twitter laat de voetbalbond weten dat de topper tussen de nummers één en drie  gespeeld gaat worden op woensdag 17 december. Het bekerduel van de Eindhovenaren tegen Roda JC wordt hierdoor verplaatst naar dinsdag 20 januari.

De wedstrijd tussen PSV en Feyenoord zou oorspronkelijk afgelopen zondag plaats hebben gevonden maar door de enorme regenval tijdens de wedstrijd van PSV tegen Estoril moest de wedstrijd worden verplaatst. PSV moest de wedstrijd tegen de Portugezen op vrijdag uitspelen waardoor er niet de voorgeschreven 48 uur rust tussen twee wedstrijden overbleef. PSV en de KNVB waren het eens over het spelen op dinsdag twee december, maar Feyenoord wilde hier niet aan meewerken vanwege het niet aanwezig kunnen zijn van uitsupporters op die speeldatum.

Speeldatum PSV – Feyenoord

De wedstrijd zal woensdag 17 december worden afgetrapt om 20:45. Gijs de Jong van de KNVB is tevreden met de oplossing die er nu is gevonden, ‘De competitie loopt op deze manier snel weer gelijk en de wedstrijd wordt hierdoor zoveel als mogelijk onder gelijke omstandigheden gespeeld als op de oorspronkelijke datum.’ (Foto: Steindy)

Praat Mee!