Roda JC boos na verzetten bekerduel: ‘We zijn genaaid’

De KNVB maakte woensdagmiddag bekend dat het bekerduel Roda JC – PSV is verplaatst naar dinsdag 20 januari, tot grote ontsteltenis van de Limburgse club. Het besluit om de bekerwedstrijd te verzetten naar januari is niet genomen in overleg met Roda, zo laat woordvoerder Rob Goossens woensdag weten aan BNR Nieuwsradio. ‘Je zou kunnen zeggen dat we zijn genaaid.’

Inkomstenderving

De Nederlandse voetbalbond heeft de wedstrijd moeten verzetten, zodat PSV op woensdag 17 december de afgelaste competitiewedstrijd tegen Feyenoord kan spelen. Op die dag zou PSV eigenlijk aantreden tegen Roda voor de achtste finales van de KNVB beker. De eerstedivisionist vreest door de verplaatsing van het bekerduel ’tienduizenden euro’s aan inkomstenderving’ op te lopen. Roda verkocht namelijk al tweehonderd arrangementen voor het bekerduel van 17 december. De club uit Kerkrade vraagt zich af of de afnemers van de arrangementen ook op 20 januari kunnen komen.

‘We beseffen dat Roda en diens supporters nu gevolgen ondervinden van het staken van Estoril-PSV’, toonde operationeel directeur Gijs de Jong van de KNVB zich woensdagmiddag begripvol voor de boosheid bij Roda. ‘We hebben er begrip voor als zij dit liever anders hadden gezien.’ Of Roda genoegen neemt met de woorden van De Jong is nog maar de vraag. De kans dat er nogmaals geschoven gaat worden met speeldata lijkt niet al te groot. (Foto: Instagram)

Praat Mee!