Blind: ‘Geen enkele aanwijzing dat Guus niet doorgaat’

Assistent-bondscoach Danny Blind rekent erop dat Guus Hiddink aanblijft als bondscoach van het Nederlands elftal. Die uitspraak deed Blind in gesprek met het gratis dagblad Metro.

Na de tegenvallende resultaten tegen Italië, Tsjechië en IJsland besloot Hiddink zijn toekomst te verbinden aan het resultaat van het EK-kwalificatieduel met Letland. Ondanks dat Oranje een ruime zege boekte op Letland (6-0), bleef Hiddink onduidelijk over zijn toekomst. ‘Ik sta onder contract bij de KNVB. Daar heb ik niets aan toe te voegen’, liet de bondscoach destijds weten aan NOS-verslaggever Jack van Gelder.

Danny Blind over Hiddink

‘Guus zal zijn redenen hebben gehad om het zo te formuleren’, blikt Blind terug op de uitspraak van Hiddink. ‘Maar ik heb geen enkele aanwijzing dat Guus niet doorgaat’, vervolgt de assistent-bondscoach, die niks kan met het feit dat hij als opvolger van Hiddink is aangewezen. ‘Dan zal Guus eerst moeten aangeven dat hij niet verder gaat. Wij hebben daarover ook niet gesproken. Het zal van hem uit moeten gaan. Dit allemaal is niet het geval, dus gaan we gewoon door.’

Eerder deze week spraken ook Arjen Robben en KNVB-directeur betaald voetbal Bert van Oostveen zich uit over de toekomst van Hiddink als bondscoach. Zowel Robben als Van Oostveen gaat ervan uit dat Hiddink in maart op de bank zit als het Nederlands elftal een thuiswedstrijd speelt tegen Turkije. (Foto: YouTube)

Praat Mee!