Argentijnse voetballer krijgt baksteen op hoofd en overlijdt

Vreselijk nieuws uit de Argentijnse voetbalwereld, waar de 33-jarige voetballer Franco Antonio Nieto om het leven is gebracht tijdens een voetbalwedstrijd. De aanvoerder van voetbalclub Tiro Federal, dat uitkomt in een van de lagere divisies van Argentinië, raakte betrokken bij een incident in het competitieduel tegen Chacarita en werd in alle tumult dodelijk getroffen door een baksteen.

Acht rode kaarten

Volgens lokale media brak de hel los toen Tiro Federal met 3-1 voorstond. Er ontstond een groot gevecht op het veld en maar liefst acht spelers werden van het veld gestuurd. De scheidsrechter besloot de wedstrijd te staken om de gemoederen tot bedaren te brengen. Daarop stormden een onbekend aantal fans van Chacarita het veld op, die hun agressie op Nieto afreageerden. Nieto werd geschopt en geslagen, waarna hij ook nog een baksteen tegen zijn hoofd kreeg.

De zwaargewonde Nieto werd nog overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij een spoedoperatie onderging. De volgende dag bezweek Nieto aan zijn verwondingen. Volgens Argentijnse media zijn er meerdere daders opgepakt, waaronder twee spelers van Chacarita en enkele hooligans van de tegenpartij. Zij worden verdacht van de moord op Nieto. (Foto: YouTube)

 

  1. By Bijzondere Nieuwsberichten | JohnOoms.nl on 4 december 2014 at 18:14

    […] 4 december 2014 – Argentijnse voetballer krijgt baksteen op hoofd en overlijdt (Onze 11) Vreselijk nieuws uit de Argentijnse voetbalwereld, waar de 33-jarige voetballer Franco […]

Praat Mee!